Intuitief gezond 200300Wat veel voorkomt is dat je naar de dokter/ het ziekenhuis gaat en ze kunnen niets vinden. Of je krijgt te horen dat je iets hebt waar je mee moet leren leven. Dan gaat het om een chronische klacht die langer geleden is ontstaan. De oorzaak van je klacht zit dan in een deel van je anatomie dat door artsen niet wordt bekeken maar wel bestaat.

In het lichaam heb je naast het bloed- en lymfevatenstelsel ook een meridianen- ofwel energiebanenstelsel. Door deze banen stroomt je energie. Dit is iets dat je kunt fotograferen net als de botten. De acupunctuur is hierop gebaseerd.
Met eeuwenoude kennis van hoe je energie door de meridianen stroomt en hoe dit verbonden is met lichamelijke en emotionele klachten, zijn de Chinese manieren van behandeling ontwikkeld; Chinese voedingsleer, acupunctuur en bewegingsleer: Qi Gong en Tai Chi.

Op simpele en laagdrempelige wijze kun je leren je eigen energie te voelen, beter te laten stromen en sturen. Je activeert hiermee het zelfgenezend vermogen van je lichaam. Chronische klachten kunnen verdwijnen en voorkomen worden. Je gaat je energieker en beter in je vel voelen en bovendien helder denken.