Kippenbottensoep 200300Wat je eet, bepaalt voor een groot deel hoe jij je voelt. Emotioneel en lichamelijk.
Logisch en natuurlijk eten geeft je meer energie en het helpt je de meeste chronische klachten, slaap problemen, griep-, huid- en darmklachten bestrijden en voorkomen.

In de huidige voedingswereld zien we door de bomen het bos niet meer. Wat is nou gezond en wat niet? We maken het te ingewikkeld met termen als koolhydraten, eiwitten, allerlei soorten vitaminen, cholesterol, vetten en calorieën. Dingen waarvan je de betekenis en uitwerking niet kunt zien of ervaren en uit je hoofd moet leren. Bovendien zegt de ene bron dat bijvoorbeeld eieren gezond zijn, terwijl een andere bron zegt dat het niet zo is.

De enige manier om daar uit te komen is door op jezelf te vertrouwen en logisch na te denken bij voeding en hoe de/ jouw natuur werkt. Dat is moeilijk om zomaar te doen en ik kan je helpen dat te leren.

Jarenlang had ik allerlei klachten in mijn lijf. Ik heb mijn eigen conclusies getrokken door kennis uit verschillende wetenschappen te combineren, goed naar mijn lichaam te luisteren en veel ervaringen uit te wisselen met andere mensen. Graag deel ik met jou de naar mijn idee beste kanten van de westerse en oosterse, natuur-, voedings- en lichaamsleer. Bovendien kunnen we samen onderzoeken welke voedingsmiddelen op dit moment bij jouw lichaam passen omdat elk lichaam anders is en bovendien afhankelijk van verleden en seizoen.

In het eerste boek van de Veelzijdig Vitaal serie geef ik veel informatie en tips over Vitaal Eten.